Com crear i editar un PAD

De Pirates de Catalunya
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els pads són documents de text, editables des d'internet, que tenen moltes aplicacions: per crear propostes de treball, per editar notícies abans de publicar-les, per escriure els ordres del dia i les actes de les reunions, etc. Són una de les peces angulars de la nostra feina, i és important aprendre a crear i fer servir aquests pads.

Com es crea un pad?

Hi ha dues maneres bàsiques per crear un pad: a través de la pàgina principal de pads, o directament des del navegador web

Creant un pad des de la pàgina principal

La pàgina principal dels pads es pot trobar a l'adreça web dels pads. Un cop hagis entrat, veuràs que el primer que et demana són les teves credencials d'afiliat a Pirates (el teu nom d'usuari i password). Un cop els hagis introduït veuràs la pàgina principal dels pads.

Un cop allí, veuràs que tens l'opció de crear un nou pad amb un nom, o bé veure el llistat sencer de pads ja creats. Si en vols crear un de nou, introdueix a la casella de text un nom per al pad (recomanem fer servir només lletres, números i símbols com el guionet o el guionet baix), i prémer el botó OK. Un cop fet això, es crearà el nou pad.

Creant un nou pad a través del navegador

Hi ha una manera més ràpida de crear pads nous, i és a través del navegador web. Simplement cal escriure l'adreça web dels pads, seguit d'una barra, i el nom del pad en qüestió. Per exemple:

https://pad.pirata.cat/reunio-pirates-sabadell

Posant aquesta adreça al navegador crearíem automàticament el pad amb aquest nom.