Com connectar-se a Mumble

De Pirates de Catalunya
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Què és Mumble

Mumble és el programari que fem servir a Pirates de Catalunya per fer les nostres reunions. Ens permet fer reunions en qualsevol moment sense que hi hagi necessitat de tenir una presència física, així com permetre a usuaris que no puguin estar físicament en una assemblea presencial participar des de casa seva.

És un programari de VeuIP gratuït i de codi lliure.

Com puc aconseguir el Mumble

Mumble està disponible per a multitud de plataformes, ja sigui per a ordinadors de sobretaula i portàtils, com per a dispositius mòbils. Per aconseguir el client oficial Mumble per a Windows, Mac o Linux, només cal que accediu a la pàgina principal del projecte: Mumble

Si voleu fer servir Mumble al vostre dispositiu Android, podeu fer servir l'aplicació Plumble. Si sou usuaris d'iPhone també podeu trobar una aplicació de Mumble a l'Apple Store.

Com configurar el Mumble per assistir a les reunions de Pirates?

Primer de tot caldrà que configuris com vols fer servir l'audio en aquest programa. Hauràs de configurar els altaveus i el micro, i decidir si vols que se't senti tota l'estona, o només quan premis una tecla del teu teclat. Trobaràs ajuda per configurar tot això el primer cop que obris el programa.

Tot seguit, necessites una sèrie de dades per accedir al nostre xat de veu. Les dades són les següents:

  • Servername: hi pots posar el que vulguis, però et recomanem que hi posis "Pirates"
  • Address: veuip.pirata.cat
  • Port: 64738
  • Username: posa-hi el nom que vulguis, com "Jordi"

I un cop configurat, què cal fer?

Només cal que entris al servidor i accedir al canal on s'estigui desenvolupant la reunió fent doble click (o doble tap) al nom de la sala. Automàticament entraràs al xat de veu i podràs participar.